500 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια πλιγούρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια νερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού πάρουν μια βράση και χάσουν τα υγρά τους, σβήνουμε με κρασί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το πλιγούρι
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το πλιγούρι. Τελειώνοντας, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το πλιγούρι.
Σερβίρουμε σε φόρμα.