ΜΕ ΤΗΝ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ

½ ποτήρι κρασιού λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι ρίγανη &
1 φύλλο δάφνης
λεμόνι και τρίμμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε την φάβα με μπόλικο νερό. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το λάδι, το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο .Στραγγίζουμε την φάβα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με τα υλικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτοντας ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ρίγανη και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας για περίπου 15΄ μέχρι να πιεί η φάβα το νερό της.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το οποίο στο τέλος το αφαιρούμε .Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε στην
κατσαρόλα ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι στυμμένο. Στο τέλος, με μια ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε την φάβα.

Καλή μας όρεξη !

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού