1 κιλό αρακάς
4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι. πιπέρι
Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
Συμπληρώνουμε νερό έως ότου να καλυφθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να δέσει η σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη