για τη καρυδόπιτα:
8 αυγά
1 ποτήρι του νερού αλεσμένα καρύδια
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
¼ κ. γλ. γαρύφαλλο αλεσμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν-πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
1 κ. σ. μέλι (προαιρετικά)
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη τουλάχιστον για 10΄ μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (καρύδι, σιμιγδάλι, μπέικιν-πάουντερ, γαρύφαλλο, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού) και τα προσθέτουμε αργά-αργά στο μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30cm και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40΄.
Εντωμεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5-7΄, προσθέτοντας στο τέλος το μέλι. Σιροπιάζουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με κρύο σιρόπι.
Συνοδεύεται με σπιτικό παγωτό βανίλια.
Καλή σας απόλαυση!