ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα ταψί ή ένα τσέρκι διαμέτρου 18 επί 18 εκατοστά ή για μια στρογγυλή φόρμα τάρτας.
Για τη βάση
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Για το γέμισμα της τάρτας
- 1 συσκευασία μαρμελάδα βύσσινο
Για πάνω από την τάρτα
- 1 κιλό κεράσια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για την κρέμα της τάρτας
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 60 γρ. κορν φλάουερ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 20 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ’ένα μεγάλο ταψί ή πλάκα ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε χαρτί αντικολλητικό, από πάνω το φύλλο σφολιάτας, από πάνω του ακριβώς άλλο ένα χαρτί αντικολλητικό και από πάνω του τέλος άλλο ένα ταψί ίδιου φάρδους και το κλείνετε. Ο λόγος είναι να μην φουσκώσει η σφολιάτα, έτσι ώστε να μείνει επίπεδη κατά το γέμισμα της τάρτας σας. Ψήνετε στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει και την κόβετε με το τσέρκι της αρεσκείας σας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου. Σ’ένα σκεύος παράλληλα σπάτε 3 αυγά, προσθέτετε 100 γρ. ζάχαρη, τα 60 γρ. κορν φλάουερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς. Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα το ρίχνετε μέσα στο σκεύος, χτυπάτε μ’έναν αυγοδάρτη ενεργητικά για να μην ψηθούν τ’αυγά και γίνουν σαν ομελέτα. Στη συνέχεια όλο το περιεχόμενο του σκεύους το ξαναχύνετε πίσω στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το χτυπάτε στο μίξερ προσθέτοντας 20 γρ. βούτυρο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε σε σαντιγύ 100 γρ. κρέμα γάλακτος. Την ανακατεύετε με την κρέμα που φτιάξατε πιο πριν για να γίνει πιο ανάλαφρη. - Κόβετε τα κεράσια στην μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.
- Πάνω από την τάρτα σας απλώνετε όμορφα την κρέμα σας, έπειτα τη μαρμελάδα βύσσινο και από πάνω ακριβώς τα κεράσια που έχετε κόψει στη μέση. Βάζετε φιστίκια Αιγίνης και μερικές σταγόνες σοκολάτας.