Back to top

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

  • 1/2 μαρούλι λόλο
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1/4 iceberg
  • 1 αβοκάντο Ελληνικό
  • 250 γρ φράουλες Ελληνικές
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 – 3 φύλλα μωβ λάχανο
  • 200γρ γραβιέρα ΠΟΠ Ένωσης Ρεθύμνου
  • 4 – 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 5 – 6 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 σφηνάκι λευκό ξύδι
  • αλάτι – Λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς όλα τα τα λαχανικά και τις φράουλες μας.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά με το χέρι και στύβουμε το πορτοκάλι μέσα στις φράουλες.
  3. Κόβουμε σε μικρά καρεδάκια το αβοκάντο και τα ενώνουμε όλα μαζί.ανακατεύουμε καλά.Στο μούλτι βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το δυόσμο,το χυμό λεμονιού,το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  4. Ανακατεύουμε το dressing με τη σαλάτα μας, σερβίρουμε και κόβουμε μικρά καρεδάκια γραβιέρας.