Back to top

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

  • 1 ½ πακέτο Λουκάνικο με πράσα Πατεράκη
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 50 γρ.φρυγανιά
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 Σφολιάτα Κανάκη
  • 200 γρ Κεφαλοτύρι Κολιός
  • 1 κρόκος αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε το λουκάνικο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το λουκάνικο να σιγοψηθεί για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.
  2. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι κομμένο σε ζαράκια.
  3. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα μας και αδειάζουμε τη γέμιση, την οποία την έχουμε αφήσει περίπου δέκα λεπτά να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
  4. Κόβουμε σε λωρίδες το άλλο φύλλο και πλέκουμε το πάνω μέρος. Βάζουμε σε ένα μπολ ένα κρόκο από αυγό και λίγο νερό αλείφουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 με αέρα για μισή ώρα περίπου (ανάλογα με τον φούρνο).