ΠΛΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Υλικά
- 1 φλ. Γιαούρτι κατσικίσιο
- 1 φλ. Γάλα Όλυμπος
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- πιπέρι
- 1 φλ. Ξινομυζήθρα
- 1 φλ. ανθότυρο φρέσκο
- 1 φλ. γραβιέρα Βολτυράκη
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Γαλοπούλα φιλέτο καπνιστή Creta Farms
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μάυρο και άσπρο σουσάμι για την επιφάνεια και τη βάση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μία μπασίνα το γιαούρτι με το γάλα και το αραιώνουμε. προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και σιγά σιγά το αλέυρι. Βάζουμε τα τυριά μας και τη γαλοπούλα σε καρεδάκια κομμένη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα δυνατός χυλός.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ και βάζουμε σουσάμι άσπρο και μαύρο στη βάση. Ρίχνουμε το χυλό και σκεπάζουμε με σουσάμι λευκό και λιγότερο μαύρο τη πίτα μας. Ψήνουμε στους 180 και 30-40′ με αέρα.