OSSO BUCHO ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για το κρέας
- 1,2 κιλά Osso Bucho
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 συσκευασία passata ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Ζωμός βοδινού φρέσκος ή σε κύβο
- Λίγο Αλεύρι
- Λίγο Θυμάρι
- 1 φύλλο Δάφνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Ξύσμα Λεμονιού
Για το ριζότο
- 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Μισό κρεμμύδι
- Ζωμός βοδινού φρέσκος ή σε κύβο
- 2 φέτες μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί mascarpone
- 1 κουτάλια Βούτυρο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζητάτε από τον κρεοπώλη 4 κομμάτια osso bucho μαζί με το κόκκαλο και το μεδούλι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας σας και στη συνέχεια το αλευρώνετε. Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε το κρέας σας να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη. Σβήνετε με το κρασί σας και στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα σας τον ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας σας. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 1.30 ώρα περίπου.
- Ψιλοκόβετε το μισό κρεμμύδι σας και το μπέικον σε λεπτές φέτες και τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτετε το ρύζι σας και ανακατεύετε.
- Σβήνετε με λευκό κρασί και στη συνέχεια το αφήνετε να το απορροφήσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να ψηθεί το ρύζι σας και να είναι aldente. Προς το τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύετε καλά μέχρι να χυλώσει.
- Σ’ένα πιάτο σερβίρετε το κρέας και περιχύνετε μπόλικη σάλτσα καθώς και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Δίπλα ακριβώς τοποθετείτε το ριζότο σας.