ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ
Υλικά
- 2 συσκευασίες Μιχ ανάλατο ωμό (ξηροί καρποί)
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο
- 10 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη
- 1 κούπα βούτυρο γάλακτος Όλυμπος 82%
- Σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- Από ½ λεμόνι το χυμό του
- Κανέλα μοσχοκάρφια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα, το βουτυρώνουμε ,το γεμίζουμε και του δίνουμε όποιο σχήμα μας αρέσει. Τρίγωνο, ρολό ή μπουρεκιού.
- Τα τοποθετούμε πάλι μέσα στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε τα μπακλαβαδάκια για περίπου 25 λεπτά.
Όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε.
- Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
- Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
- Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.