ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
- 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο (Πίνδος)
- 1 πρασινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 200γρ γιαούρτι στραγγιχτό Ελομάς 10 %
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Κύμινο
- Μοσχοκάρυδο
- 200 γρ Φέτα Ήπειρος Φέτα σε άλμη
- 1 φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
- Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2′ ακόμη.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο, το οποίο το έχουμε περάσει από τον τρίφτη και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει (με τα χέρια), δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
- Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού πιεί όλα τα υγρά το μείγμα μας προσθέτουμε την φέτα τα μπαχαρικά και το γιαούρτι.
- Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση αφού την έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει εντελώς όπως επίσης κοιτάμε να μην κρατάει καθόλου υγρά.
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε και γυαλίζουμε την πίτα μας με αυγό και γάλα.
Ψήνουμε μία ώρα στους 180.