ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
Υλικά
- 1 πακέτο κοφτο μακαρονάκι Μέλισσα
- 1 Χταπόδι (1500γρ. περίπου) Κοντοβερός
- 5 Κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1 Ντομάτα κονκασέ
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- Δάφνη
- 1 ξυλαράκι Κανέλα
- 1 φλiτζάνι Λευκό κρασί Μοσχοφίλερο
- 1 κ.σ Τοματοπελτέ
- Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε την κανέλα και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη και την ντομάτα.
- Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
- Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το βάζουμε στο φούρνο σε ταψί ή γάστρα για να πάρει τα αρώματα του φούρνου.
- Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι μας σε αλατισμένο νερό .Όταν είναι και τα δύο έτοιμα τα ενώνουμε,ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα μας και σερβίρουμε!