Back to top

ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

  • 3 λευκές μπαγκέτες
  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό Ελληνικό
  • ½ κ.γ κύμινο
  • ½ κ.γ πάπρικα
  • ½ κ.γ σουμάκ
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Μπύρα ΝΗΣΟΣ pilsner 330 ml
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ Ελαιόλαδο
  • Μπέικον
  • 6 κ.σ Μαγιονέζα
  • 300 γρ. Γραβιέρα Αγελάδος τριμμένη Τήνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε το κρέας με το κύμινο, την πάπρικα, το σουμάκ, το σκόρδο, την μπύρα και το ελαιόλαδο για μία ώρα. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει καλά και βάζουμε το κρέας στο τηγάνι, αφήνοντας την μαρινάδα της μπύρας έξω από το τηγάνι μας. Δηλαδή σχετικά στεγνό με λίγη υγρασία. Του δίνουμε ένα δυνατό χρώμα και αν χρειαστούμε υγρά προσθέτουμε, κουταλιά-κουταλιά από την μαρινάδα της μπύρας.
  2. Χαράζουμε τις μπαγκέτες μας από την πάνω πλευρά και αφαιρούμε όλη την ψίχα δημιουργώντας ένα βαρκάκι. Αλείφουμε το εσωτερικό της κάθε μίας με δύο κ.σ μαγιονέζα και 3 κ.σ γραβιέρα.
  3. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις μπαγκέτες μας και γεμίζουμε με το χοιρινό. Βάζουμε επάνω ολόκληρες λωρίδες από μπέικον και μοιράζουμε και στις τρεις μπαγκέτες το υπόλοιπο τυρί.
  4. Ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά.