ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά
- τσουρέκι
- 6 αυγά
- 1 φλ κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- ½ κιλό ζάχαρη
- Κανέλα
Για την επικάλυψη
- 1 κουτάκι Πραλίνα φουντουκιού
- 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
- 1 Σαντιγί (μπουκάλι)
- 300 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
- ½ κιλό φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε φέτες και αφήνουμε το τσουρέκι μας χωρίς μεμβράνη από την προηγούμενη το βράδυ. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο στη φωτιά και βουτάμε φέτα-φέτα τσουρεκιού στο μείγμα γάλα-κρέμα και μετά στο αυγό. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές και βγάζουμε τις τσουρεκοφέτες μας από το τηγάνι.
- Τις βουτάμε αμέσως σε ένα μπολ με ζάχαρη και κανέλα και τις στήνουμε πύργο. Βάζουμε ενδιάμεσα και από πάνω πραλίνα φουντουκιού. Στολίζουμε με σαντιγί, φράουλες και αμύγδαλα.