Back to top

ΑΠΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

  • Απάκι καπνιστό  Πατεράκης
  • 1 κιλό διάφορα μανιτάρια χοντροκομμένα φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι χοτρνοκομμένο
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. στακοβούτυρο
  • 2 κλωναράκια Δίκταμο Κρήτης “‘Ερωντας”
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Καρεδάκια Γραβιέρας Βολτυράκη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο,αφού μαραθούν ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και την φλούδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας για 2-3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το απάκι μας και τα μυρωδικά αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια μας κόβουμε τη γραβιέρα μικρά καρεδάκια και την βάζουμε μέσα στο τηγάνι.Μετά από τρία λεπτά σβήνουμε και ρίχνουμε το στακοβούτυρο.