ΑΠΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Υλικά
- Απάκι καπνιστό Πατεράκης
- 1 κιλό διάφορα μανιτάρια χοντροκομμένα φρέσκα
- 1 κρεμμύδι χοτρνοκομμένο
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. στακοβούτυρο
- 2 κλωναράκια Δίκταμο Κρήτης “‘Ερωντας”
- Ρίγανη
- Δεντρολίβανο
- Αλάτι-πιπέρι
- Καρεδάκια Γραβιέρας Βολτυράκη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο,αφού μαραθούν ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και την φλούδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το απάκι μας και τα μυρωδικά αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια μας κόβουμε τη γραβιέρα μικρά καρεδάκια και την βάζουμε μέσα στο τηγάνι.Μετά από τρία λεπτά σβήνουμε και ρίχνουμε το στακοβούτυρο.