Back to top

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΑ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. κάστανα καθαρισμένα για την σούπα και 16 τεμάχια για την γαρνιτούρα (Να υπολογίζετε ότι θα χρειαστείτε γύρω στα 800 γρ. ακαθάριστα)
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 φέτες μπέικον
  • 16 μανιτάρια Porto Bello
  • 16 κρεμμύδια στιφάδου
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 4 κλωνάρια μαϊντανός
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και βάζετε νερό μέχρι να τα καλύψει. Προσθέτετε ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο, ένα καρότο και τα 4 κλωναράκια μαϊντανού. Το νερό δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού, απλώς να καπνίζει ατμούς. Το αφήνετε για 30 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σουρώνετε από το ζωμό.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα κάστανα για να τα καθαρίσετε ή τα βάζετε στο φούρνο να καβουρδιστούν ελαφρώς. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο και 30γρ. βούτυρο. Προσθέτετε τα καθαρισμένα κάστανα, τα χρωματίζετε και στη συνέχεια τα σβήνετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Προσθέτετε τον ζωμό που έχετε κάνει πιο πριν, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει γύρω στα 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δεμένη θέλετε την σούπα σας. Αφού σιγοβράσει την πολτοποιείτε στο μπλέντερ και την περνάτε από ένα σουρωτήρι με λεπτή σήτα.
  3. Καθαρίζετε τα μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου, τα μανιτάρια Porto Bello και τα βράζετε για 3 λεπτά περίπου. Ψιλοκόβετε το μπέικον. Σ’ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και 30γρ. βούτυρο και όταν κάψει σοτάρετε το μπέικον, τα κάστανα που είχατε κρατήσει στην άκρη, τα κρεμμύδια και στο τέλος τα μανιτάρια. Δίνετε χρώμα ελαφρύ και αλατοπιπερώνετε.
  4. Ζεσταίνετε την σούπα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέσα τοποθετείτε τα 4 φιλέτα κοτόπουλου που είχατε φτιάξει πιο πριν για να ζεσταθούν. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο καλύπτετε το κοτόπουλο με την σούπα από πάνω και γύρω γύρω τοποθετείτε την γαρνιτούρα σας.