Back to top

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΦΕΤΑΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 4 τσιπούρες
  • 300γρ ρύζι Καρολίνα
  • 100γρ φέτα
  • 500γρ σπανάκι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 10γρ πιπερόριζα
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια.
  2. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα καθαρίζουμε από τα βράγχια και τα μάτια τους και τα κάνουμε ζωμό προσθέτοντας ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο καθώς και ένα καρότο.
  3. Σένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις τσιπούρες μας να χρωματιστούν και από τις δυο μεριές αφού προηγουμένως τις έχουμε χαράξει στα πλάγια.
  4. Αφαιρούμε τα ψάρια μας και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο το φρέσκο κρεμμύδι την πιπερόριζα και το καρότο κομμένο σε ροδέλες και το σπανάκι.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι μας και το ανακατεύουμε, το σβήνουμε με το κρασί μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ψαριού που προετοιμάσαμε πριν από λίγο.
  6. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί.
  7. Πριν ολοκληρώσουμε το βράσιμο του ρυζιού μας, βάζουμε ξύσμα από λεμόνι καθώς και το χυμό του, τον άνηθο και την φέτα κομμένη σε κυβάκια.
  8. Βάζουμε το ψάρι μας πάνω από το ριζότο, το σκεπάζουμε μ ένα καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί μαζί με το ρύζι και τα λαχανικά.
  9. Αφαιρουμε την τσιπούρα σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι και από πάνω την τσιπούρα μας.