ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρακάς
- 4 κοπανάκια κοτόπουλο
- 1 γιαούρτι 200 γρ.
- Ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 50 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα 4 κοπανάκια. Σουρώνουμε και παίρνουμε το ζωμό.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον αρακά και το ζωμό, που πρέπει να είναι καλά ζεστός και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 – 15 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό δυόσμο από το μισό ματσάκι που έχουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά, να τραβήξουν τα αρώματα από το δυόσμο και τον αρακά. Στη συνέχεια περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε από ένα σουρωτήρι με λεπτή σίτα.
- Παίρνουμε τα κοπανάκια και τα πανάρουμε σε αλεύρι. Έπειτα στα 2 αυγά που έχουμε χτυπήσει με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος στο ψωμί του τοστ που έχουμε τρίψει την ψίχα του μόνο. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε για λίγο, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να τραβήξουν τα υγρά.
- Ζεσταίνουμε τη σούπα μας με τα 100 γρ. γιαούρτι. Τη σερβίρουμε σ’ένα πιάτο σούπας ή μπολ και στη συνέχεια βάζουμε πάνω στα κοπανάκια λίγο γιαούρτι που μας έχει περισσέψει και μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αρακά καθώς και λίγο δυόσμο.