Back to top

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. φασολάκια
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 συσκευασία απάκι
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 τοματίνια
  • 1 μικρό αγγούρι
  • Λίγη κάπαρη
  • Λίγες μαύρες ελιές
  • Λίγο μέλι

Για την σάλτσα  βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξύδι

  • 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Παράλληλα βράζουμε και το αυγό μας. Όταν τα φασολάκια  είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα  μπολ  με κρύο νερό έτσι ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους και να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.
  2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το απάκι και το χρωματίζουμε πολύ λίγο σ ένα τηγάνι προσθέτοντας στο τέλος λίγο μέλι.
  3. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ στο μίξερ ή αν δεν έχουμε μίξερ μ’έναν αυγοδάρτη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και  ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
  4. Κόβουμε το αβοκάντο και το αγγούρι σε λεπτές φέτες,  τα τοματίνια τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι  και το σκόρδο.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κόψει. Περιχύνουμε την βινεγκρέτ που είχαμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη σαλάτα μας σε ένα όμορφο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε το απάκι και το αυγό κομμένο στα τέσσερα.