ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ Η ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ ΚΡΗΤΙΚΙΑ
Υλικά
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: μισή ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
- 2 πορτοκάλια Ξύσμα
- 4 αυγά Λαδάκης
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι Creta Fresh
- 200 γρ Μυζήθρα
Για το σιροπάκι
- 2 ποτήρια Ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι Creta Fresh
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι τα αυγά τη μυζήθρα το χυμό, αφού λιώσει εντελώς η μυζήθρα ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά
- Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
- Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
- Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας.