Back to top

ΜΠΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (με τυρί κρέμα και καραμελωμένα μήλα)

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 μήλα γκραν σμιθ
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα 150γρ
  • 1 κρέμα γάλακτος 200γρ
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από εστραγκόν
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 50γρ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει τα μπούτια στην μέση.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι το καρότο καθώς και το σέλινο σε κυβάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χρωματίζουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει πιο πριν καθώς και μια σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ανακατεύουμε για να πάρει το φαγητό μας τα αρώματα τους.
  5. Σβήνουμε με το ξύδι από εστραγκόν.
  6. Αραιώνουμε τον ζωμό κοτόπουλου με νερό και καλύπτουμε το μισό κοτόπουλο. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος μας και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  8. Περιμένοντας το φαγητό μας καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μήλα μας μέσα.
  9. Τα χρωματίζουμε και προσθέτουμε λίγη – λίγη την ζάχαρη μας για να καραμελώσουν καθώς και μια πρέζα αλάτι. Σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο νερό και τ’ αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  10. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε την συσκευασία από το τυρί κρέμα έτσι ώστε να δέσει και η σάλτσα μας.
  11. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα μας και δίπλα τα μήλα με την καραμέλα και πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.