ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ BUCATTINI
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1 κιλό μοσχάρι(ποντίκι)
- 1 πακέτο μακαρόνια Bucattini
- 200 γρ. τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κύβος βοδινού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο μπαχάρι
- Μισό μάτσο μαϊντανός
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Χρωματίζουμε το κρέας μας.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε κι αυτά.
- Ανακατεύουμε καλά το κρέας με τα λαχανικά και ρίχνουμε την δάφνη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού. Καλύπτουμε με νερό μέχρι επάνω το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα.
- Στην μια ώρα προσθέτουμε το κολοκύθι ψιλοκομμένο μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το κρέας μαζί με το κολοκύθι να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.
- Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια για 5 περίπου λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 5 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα με το κρέας και με μια πιρούνα βάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Τελειώνουμε το βράσιμο των ζυμαρικών μέσα στην σάλτσα από το κρέας.
- Αφού τελειώσει το ψήσιμο τους και γλασάρει όμορφα η σάλτσα του φαγητού μας πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Κρατάμε μερικά φύλλα να διακοσμήσουμε το πιάτο μας.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα το φαγητό και διακοσμούμε με τα φύλλα του μαϊντανού που μας έμειναν και λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη προαιρετικά.
- Πασπαλίζουμε με τυρί πάνω σε κάθε πιάτο, μετά που θα σερβίρουμε.