Back to top

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 συσκευασία Λουκάνικα Φρανκφούρτης Γαλοπούλας
  • 1 συσκευασία φύλλο κανταϊφιού
  • 1 συσκευασία μουστάρδα καυτερή
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 συσκευασία βούτυρο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης για 2 λεπτά και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Καθαριζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 σκελίδα σκόρδο και το θυμάρι Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Σκεπάζουμε το σκεύος, να βγάλει το κρεμμύδι όλο το νερό, και στην συνέχεια το ξεσκεπάζουμε ,αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα. Κάνουμε μια σάλτσα αφού τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο για κανταΐφι, και το βουτυρώνουμε ελαφρώς ή αλλιώς το λαδώνουμε. Με το πινελάκι αλείφουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα που κάναμε, με την μουστάρδα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, και τα τυλίγουμε στο φύλλο από κανταΐφι. Τα βάζουμε σ ένα ταψί με χαρτί αντικολλητικό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
  4. Σερβίρουμε τα λουκανικοπιτάκια  σ ένα πιάτο, και δίπλα τοποθετούμε ένα μπολ με την σάλτσα μας, έτσι ώστε να τα βουτάμε μέσα.