ΜΠΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (με τυρί κρέμα και καραμελωμένα μήλα)
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 μήλα γκραν σμιθ
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα 150γρ
- 1 κρέμα γάλακτος 200γρ
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από εστραγκόν
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
- Λίγο μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- 50γρ ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει τα μπούτια στην μέση.
- Κόβουμε το κρεμμύδι το καρότο καθώς και το σέλινο σε κυβάκια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χρωματίζουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει πιο πριν καθώς και μια σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ανακατεύουμε για να πάρει το φαγητό μας τα αρώματα τους.
- Σβήνουμε με το ξύδι από εστραγκόν.
- Αραιώνουμε τον ζωμό κοτόπουλου με νερό και καλύπτουμε το μισό κοτόπουλο. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος μας και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Περιμένοντας το φαγητό μας καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μήλα μας μέσα.
- Τα χρωματίζουμε και προσθέτουμε λίγη – λίγη την ζάχαρη μας για να καραμελώσουν καθώς και μια πρέζα αλάτι. Σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο νερό και τ’ αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε την συσκευασία από το τυρί κρέμα έτσι ώστε να δέσει και η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα μας και δίπλα τα μήλα με την καραμέλα και πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.