Back to top

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 τσουρέκι μεγάλο
  • 500γρ ανθότυρο
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 μπανάνες
  • 1 βαζάκι βύσσινο με σιρόπι
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα σκόνη κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κάνουμε πουρέ την μια μπανάνα με 100γρ κρέμα γάλακτος.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τον ανθότυρο και την κανέλα στον πουρέ μας και ανακατεύουμε με το σύρμα ή το μίξερ μας.
  3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
  4. Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπωλ.
  5. Κόβουμε το τσουρέκι στα 3 κατά μήκος με ένα πριονωτό μαχαίρι.
  6. Κάνουμε μία γκανάζ σοκολάτας, βράζοντας 150γρ κρέμα γάλακτος την οποία περιχύνουμε στην κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι απο το τσουρέκι μας και το βρέχουμε ελαφρώς με το σιρόπι βύσσινο.
  8. Βάζουμε την κρέμα απο πάνω με ένα κορνέ ή μία σπάτουλα και πάνω από τη κρέμα τα βύσσινα.
  9. Επαναλαμβάνουμε την ίδια δια δικασία και τελειώνουμε βάζοντας πάνω από το τελευταίο κομμάτι τσουρεκιού την γκανάζ.
  10. Διακοσμούμε το τσουρέκι μας με την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, μερικά βύσσινα και ενα ξυλαράκι κανέλας.