ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ
- 1 τσουρέκι μεγάλο
- 500γρ ανθότυρο
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 100γρ ζάχαρη άχνη
- 2 μπανάνες
- 1 βαζάκι βύσσινο με σιρόπι
- 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 πρέζα σκόνη κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε πουρέ την μια μπανάνα με 100γρ κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τον ανθότυρο και την κανέλα στον πουρέ μας και ανακατεύουμε με το σύρμα ή το μίξερ μας.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
- Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπωλ.
- Κόβουμε το τσουρέκι στα 3 κατά μήκος με ένα πριονωτό μαχαίρι.
- Κάνουμε μία γκανάζ σοκολάτας, βράζοντας 150γρ κρέμα γάλακτος την οποία περιχύνουμε στην κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι απο το τσουρέκι μας και το βρέχουμε ελαφρώς με το σιρόπι βύσσινο.
- Βάζουμε την κρέμα απο πάνω με ένα κορνέ ή μία σπάτουλα και πάνω από τη κρέμα τα βύσσινα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια δια δικασία και τελειώνουμε βάζοντας πάνω από το τελευταίο κομμάτι τσουρεκιού την γκανάζ.
- Διακοσμούμε το τσουρέκι μας με την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, μερικά βύσσινα και ενα ξυλαράκι κανέλας.