1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και βρασμένη
5 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγη κανέλα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Κόβουμε σε κύβους τη κολοκύθα και τη βράζουμε. Στη συνέχεια την σουρώνουμε και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Την αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα, μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα πυρεξ που έχουμε αλείψει με λίγο βιταμ, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι και το ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Τέλος το αφήνουμε λίγο να κυρώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Απολαύστε μια πεντανόστιμη διαφορετική μπουγάτσα!