ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΦΕΤΑΣ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 4 τσιπούρες
- 300γρ ρύζι Καρολίνα
- 100γρ φέτα
- 500γρ σπανάκι
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 10γρ πιπερόριζα
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα ψάρια.
- Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα καθαρίζουμε από τα βράγχια και τα μάτια τους και τα κάνουμε ζωμό προσθέτοντας ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο καθώς και ένα καρότο.
- Σένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις τσιπούρες μας να χρωματιστούν και από τις δυο μεριές αφού προηγουμένως τις έχουμε χαράξει στα πλάγια.
- Αφαιρούμε τα ψάρια μας και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο το φρέσκο κρεμμύδι την πιπερόριζα και το καρότο κομμένο σε ροδέλες και το σπανάκι.
- Ρίχνουμε το ρύζι μας και το ανακατεύουμε, το σβήνουμε με το κρασί μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ψαριού που προετοιμάσαμε πριν από λίγο.
- Καρυκεύουμε και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί.
- Πριν ολοκληρώσουμε το βράσιμο του ρυζιού μας, βάζουμε ξύσμα από λεμόνι καθώς και το χυμό του, τον άνηθο και την φέτα κομμένη σε κυβάκια.
- Βάζουμε το ψάρι μας πάνω από το ριζότο, το σκεπάζουμε μ ένα καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί μαζί με το ρύζι και τα λαχανικά.
- Αφαιρουμε την τσιπούρα σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι και από πάνω την τσιπούρα μας.