ΜΕ ΤΗΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΒΒΑΚΗ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ “ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ” ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ

1 kgr φιλέτο μπακαλιάρου
2 πατάτες
8 αγκινάρες
2 καρότα
Μαϊντανό
Άνηθο
Τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδου,
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο 100ml
Αλάτι, πιπέρι
Μουστάρδα σε σκόνη
Λίγο αλεύρι
Το χυμό από ένα λεμόνι
50ml λευκό κρασί .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ρηχό σκεύος σωτάρουμε για περίπου 2 λεπτά το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και λίγο τζίντζερ. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του σκεύους και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά ακόμα .Σε ένα μπωλ χτυπάμε λίγο αλεύρι με λεμόνι και λίγη σάλτσα από το φαγητό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό με κουτάλα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Καλή σας απόλαυση !

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού