ΜΕ ΤΗΝ
Φιλιππίδη Ελευθερία
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μπουκίτσες
300 ml. Μαυροδάφνη
500 ml. νερό
1 κύβο ζωμό βοδινού
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο (120ml)
3 κ.σ. μέλι
3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2'. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστεί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τη Μαυροδάφνη και αφήνουμε να βράσει για 10' μέχρι να εξατμιστούν οι αλκοόλες του κρασιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τα καρότα και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 30' με κλειστό καπάκι.
Τέλος, αφού έχει μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και το μέλι και σιγοβράζουμε για ακόμα 30' μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού