Για το ριζότο:
250 γρ. ρύζι
2τμχ. Μανιτάρια
3κ.σ.Ελαιόλαδο
περίπου 1lt. Ζωμό κοτόπουλο
1 Κρέμα γάλακτος
1 Κρεμμύδι
1 ποτηράκι Κρασί
3-4 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το κοτόπουλο:
2 στήθη κοτόπουλο
1 φλ. Απλά δημητριακά
3 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση ριζότο:
Εκτέλεση για το ριζότο : Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κόβετε τα μανιτάρια και τα ρίχνετε μέσα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και τα ανακατεύετε για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι και σταδιακά τον ζωμό κοτόπουλου. Όταν εξατμιστεί το κρασί και το ρύζι είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώστε την κρέμα γάλακτος. Το αφήνετε για 2 λεπτά και ρίχνετε το τυρί.
Εκτέλεση κοτόπουλο :
Κόβετε τα 2 στήθη στην μέση, τα αλατίζετε και τα περνάτε με το αλεύρι και έπειτα με το αυγό, αφού το έχετε χτυπήσει. Χτυπάτε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα πανάρετε. Είναι έτοιμα για τα τηγάνισμα. Σερβίρουμε μαζί με το ριζότο και προαιρετικά, προσθέτουμε έξτρα παρμεζάνα.