ΜΕ ΤΗΝ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ
ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:
750γρ. ανθότυρο (καλά στραγγισμένο)
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 αυγό
λίγη κανέλλα, βανίλια

Για το ζυμάρι:
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαχλέπι αλεσμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ελάχιστο γλυκάνισο
αλάτι
1 ποτήρι νερού λάδι
3 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
1/3 ποτηριού νερό (βρασμένο με τον γλυκάνισο κι ένα ξυλάκι κανέλλας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό που βράσαμε με την κανέλα και τον γλυκάνισο, το αφήσαμε να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη που χτυπήσαμε στο μίξερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή. (Αν κολλάει πολύ, προσθέτουμε πολύ λίγο αλεύρι.)

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού. Τα ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια, βάζουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας γέμιση (ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ), τυλίγουμε σαν πουγκί, γυρνάμε ανάποδα το πουγκάκι κλεισμένο καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και μετά τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού