4 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
2 βανίλιες
Για σοκολατένιο: 2 κουταλιές κακάο
Για τη γέμιση και στολισμό:
μια συσκευασία garni βανίλια ή σοκολάτα και κερασάκια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος στρώμα.
Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180c.
Το βγάζετε από το φούρνο το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα και το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και στο μεταξύ χτυπάτε την σαντιγί. Αφήνετε την σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε, μόλις κρυώσει περνούμε το παντεσπάνι στρώνουμε την σαντιγί μετά το κάνουμε ρολό και μετά πάνω στο ρολό βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζουμε την τούρτα μας με τα κερασάκια.