Back to top

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι κρασί vin de Crete Μιχαλάκη
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος του)
  • 500γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη (μπουκάλι)
  • 1 φλιτζάνι  λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
  2. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρέας.
  3. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί και στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια που τα έχουμε ψιλοκομμένα.
  4. Αφού τσιγαριστούν και τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και  την τομάτα.
  5. Όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες στα 6, τον μάραθο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πράσο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.Περίπου μία ώρα