ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα
- 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 μάτσο άνηθο
- 1 μάτσο μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι κρασί vin de Crete Μιχαλάκη
- 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος του)
- 500γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη (μπουκάλι)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρέας.
- Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί και στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια που τα έχουμε ψιλοκομμένα.
- Αφού τσιγαριστούν και τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και την τομάτα.
- Όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες στα 6, τον μάραθο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πράσο.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.Περίπου μία ώρα