VEGAN ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΑΣ
Υλικά
- 320 γρ.αλεύρι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 480 ml ζεστό νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γρ Άλτις σοφτ 70%
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μήλου
Κρέμα Σεράνο
- 800γρ Γιώτης κουβερτούρα πλάκα
- 2 κ.σ Ελομάς ταχίνι
- 1000γρ κρέμα γάλακτος φυτική
Για το στόλισμα
- 100γρ Γιώτης κουβερτούρα πλάκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
- Βάζω τη ζάχαρη με το Άλτις στο μίξερ, αφού αφρατέψουν ρίχνω το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το ξύδι, τη βανίλια, το νερό και ανακατεύω καλά μέχρι να πάρω ένα αραιό χυλό κέικ.
- Το μοιράζω σε τρία στρογγυλά ταψάκια(μίας χρήσης) 20cm και το ψήνω στους 180 για 45 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο βάζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και βγει καθαρό. Αφήνω να κρυώσει καλά (3 ώρες τουλάχιστον).
Για την κρέμα Σεράνο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την μισή κρέμα γάλακτος με το ταχίνι και προσθέτω την σοκολάτα που πριν έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει.
- Χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει μία ελαφριά σαντιγί και προσθέτω το πρώτο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Την βάζω στο ψυγείο να παγώσει και τη χρησιμοποιώ κρύα.
Συναρμολόγηση
- Βάζω το πρώτο κέικ μου για βάση αφού το κόψω από πάνω έτσι ώστε να μη κάνει κούρμπα.
- Με ένα κορνέ φτιάχνω ροζέτες. Αν δεν έχετε κορνέ με μία σπάτουλα απλώνετε την κρέμα. Επαναλαμβάνετε και στα τρία κέικ το ίδιο.
- Πάνω-πάνω τρίβετε τα 100 γρ κουβερτούρα που έχουμε για στόλισμα. Βάζετε για 2-3 ώρες την τούρτα στο ψυγείο να δέσει.