Back to top

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο Πίνδος
  • 500 γρ Ταλιατέλες Μίσκο
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 6 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι – ρίγανη
  • ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μπεσαμέλ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα Ρεθύμνου ΠΟΠ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπεσαμέλ

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά σιγά  προσθέτουμε το γάλα το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και όταν πήξει η μπεσαμέλ βάζουμε το μισό  τυρί μας.
  3. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε  το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει μικρά κυβάκια. Όταν μισοψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να μαραθεί  το σπανάκι.
  4. Έχουμε βράσει τις ταλιατέλες και τις βάζουμε στο ταψί ή στο πυρέξ μας. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, περνάμε από τον τρίφτη το καρότο και τα βάζουμε όλα ωμά μαζί με το σπανάκι και το κοτόπουλο στις ταλιατέλες.
  5. Σε ένα μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε μαρέγκα, την οποία ανακατεύουμε τις ταλιατέλες, τα λαχανικά και το κοτόπουλο μας.
  6. Τους κρόκους τους χτυπάμε και τους ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ.
  7. Στη μπεσαμέλ ρίχνουμε και 1 κ.σ. μπέικιν παόυντερ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε ζεστό από το φούρνο.