ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
Μαγειρεύουμε με τον
Πετρώφ Ιωσήφ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μικρές ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. φέτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κρόκος αυγού
- Λίγο γάλα
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και σε κυβάκια τις ντομάτες (χωρίς τα κουκούτσια) και την πιπέρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια το λουκάνικο, την πιπεριά και αφού μαραθούν ελαφρώς ρίχνουμε και τη ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα.
- Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε τη σφολιάτα, ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το ίδιο φύλλο. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και αλείβουμε τη ζύμη έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια όμορφη κρούστα.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180ο.