Back to top

ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 1 μπούτι Α/Ο γύρω στα 1200γρ
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 250γρ φέτα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πορτοκαλί
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο μπούκοβο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με το κρασί (να καλύψει το κρέας μας), το μέλι, το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου, τα κρεμμύδια, την δάφνη, την ρίγανη. Τοποθετούμε ολόκληρο το μπούτι στη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο το ελάχιστο για 2 ώρες και έως 24 ώρες.
  2. Καθαρίζουμε τις πιπεριές κόβοντάς τις σε φέτες, όχι πολύ λεπτές γιατί θα λιώσουν και θα χαθούν κατά το ψήσιμο τους.
  3. Αφαιρούμε το κρέας μέσα από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε μέσα σε μια γάστρα. Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πιπεριές και περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας μαζί με όλα τα υλικά που περιέχει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες. Μια ώρα πριν το τέλος του ψησίματος ρίχνουμε τη φέτα γύρω γύρω από το κρέας πάνω στις πιπεριές για να ενσωματωθούν μεταξύ τους.